Psoriazisul si sezonul rece

Psoriasis of the back.Image via Wikipedia

Toamna si iarna pot fi cele mai grele perioade ale anului pentru persoanele care sufera de psoriazis si/sau de artrita psoriazica.
Iata cateva dintre cele mai frecvente intrebari si raspunsurile lor legate de psorizias si sezonul rece.

De ce mi se agraveaza psoriazisul pe timp de iarna?
O combinatie de aer uscat, expunere la soare scazuta si temperaturi reci, toate contribuie la inrautatirea psoriazisului iarna. Hidratarea frecventa poate usura unele din simptomele psoriazisului pe timp de iarna. De asemenea, discutati cu doctorul dvs. despre tratamentul UVB sau fototerapie la domiciliu.

Pot face vaccinul antigripal sau alte imunizari daca sufar de psoriazis?
Da, puteti, atata timp cat psoriazisul dvs. nu este inflamat in acea perioada si daca faceti varianta „atenuata” a vaccinului. Cu toate acestea, nu toate vaccinurile sunt o idee buna pentru cei care sufera de psoriazis. De exemplu, vaccinul contra varsatului de vant este posibil sa nu fie recomandat pacientilor cu psoriazis, pentru ca virusul varsatului de vant poate fi transmis de la o persoana la alta prin ranile deschise. Intotdeauna discutati cu dermatologul dvs. inainte sa va faceti vreun vaccin sau vreo imunizare.

Ajuta solarele la imbunatatirea psoriazisului?
In general, solarele nu sunt considerate la fel de eficiente in tratarea psoriazisului ca fototerapia cu UVB care va este administrata in cabinetul medicului dvs. Cu toate acestea, solarul poate servi drept o alternativa buna pentru persoanele cu psoriazis care nu pot ajunge foarte des la cabinetul medicului sau pentru cei care nu au asigurare medicala.
Folositi-va de bunul simt cand incercati un tratament mai bland pentru psoriazis. Mariti gradual timpul de expunere la solar pentru a evita arsurile. Daca resimtiti o mancarime intensa cand urmati un tratament mai bland pentru psoriazis, incercati sa micsorati timpul de expunere si sa folositi un hidratant bun.

Ar trebui sa ma mut intr-o zona cu climat mai calduros pentru psoriazisul meu?
Pentru unele persoane cu psoriazis, mutatul intr-o zona mai calda poate fi un lucru folositor. Cu toate acestea, nu exista nicio garantie ca psoriazisul dvs. se va ameliora. Multe persoane insa, au raportat ca intr-adevar, imediat cum s-au mutat intr-un climat nou, psoriazisul lor s-a ameliorat. Cu toate acestea, mentinerea acestei ameliorari nu s-a inregistrat intotdeauna.

Mi se va inrautati psoriazisul daca ma imbolnavesc?
Orice lucru care poate afecta sistemul imunitar, poate implicit, sa afecteze si psoriazisul. O raceala sau o gripa pot avea fara indoiala un rol asupra psoriazisului dvs. Asigurati-va ca va odihniti suficient de mult, spalati-va frecvent pe maini, si incercati sa fiti atenti si la alti factori daunatori din viata dvs., precum stresul, care poate mari sansele dvs. de imbolnavire.

Exista vreo legatura intre faringita streptococica si psoriazis?
O forma a psoriazisului este deseori asociata cu faringita streptococica. Un microorganism numit streptococ cauzeaza infectiile cu streptococi. De multe ori, o persoana poate nici sa nu aibe simptomele faringitei streptococice dar totusi sa aibe o eruptie inflamata de psoriazis. Trebuie sa vorbiti cu doctorul dvs. despre efectuarea unui test de anticorpi streptococici pentru a determina nivelele anormale de streptococi din organismul dvs.



Reblog this post [with Zemanta]

No comments:

Post a Comment